Arkiv

 

26 September Städdag

städar vi badplatsen efter sommaren och förbereder den för vintern. Vi behöver hjälp ta in möblerna, ta upp bryggorna, klippa lite ogräs m m. Den som har svårt att jobba aktivt kan komma med lite fika – ger extra förmån vid augustifesten nästa år!

Vi behöver er insats med detta och hoppas på bättre uppslutning detta år! Vi ses lördagen 26/9  kl 10.30 på Fliset”!

11 Juli Årsmöte

I år var vi var 18 närvarande som samlades till årsmöte. Efter sedvanliga årsmötes göromål avtackades avgående Ordförande Kerstin Rytterhag med blomma innan fika med tårta intogs i den soliga förmiddagen. Styrelsen återkommer med datum för höststädning då det ej blev klart på årsömötet. Årsmötesprotokollet läggs upp under "för medlemmar".

 

19 Juni Midsommarfirande 

I år var vi var nästan 15 eldsjälar kl 11 som samlade blommor och björk och prydde majstången. Vi ser gärna att fler kommer och gör det till en tradition, gärna med barn i alla åldrar!

Kl 14.30 restes midsommarstången traditionellt och efter lite information från ordförande Kerstin om föreningen drog den sedvanliga dansen igång. Även i år ackompanjerade av både dragspel och fiol. Alla var med och det blev återigen två ringar som hoppade grodor och svajade som moster Ingeborg. Vi vågade oss även på "Vi kan dansa LABADO" med vänster, höger, vänster, vänster! utan att ramla ihop för mycket.

Regnet försökte sig ner, men gav upp efter 10 droppar, sedan sprack det upp och blev riktigt fint igen!

Som en riktigt trevlig nystartad tradition var det även lekar för vuxna och barn efter dansen och utan att avslöja vinnarna kan vi meddela att alla deltagare fick klubbor för väl kämpaglöd! Cecilia och Elena hade fullt sjå att hålla ordning på de deltagande.

Roligt att några hörsammat pick-nick uppmaningen, det var härligt att se, kanske fler kommer nästa år, ängen är stor!

 

16 Maj Då klubbhuset skulle målas och grushögar skulle fördelas ut var vi fyra stycken som startade upp redan kl 9 i snålblåsten. Runt 10-tiden droppade det in fler och fler händer som hjälpte till med ogräsrensning och grushögarna flyttades, sten för sten och gruskorn för gruskorn.
Möblerna är utflyttad igen och det börjar se färdigt ut för sommarbad igen! Härligt!
Tack för all hjälp!

 

21 Mars Nu är en badsteg i för den som önskar doppa sig, tyvärr är det idag mycket lågt vatten så det blir till att gå långt ut! För övrigt ser vi att Höst- och vinterstormarna har dragit runt sand och sten så det ser inte helt ut som vanligt. Vi får hjälpas åt vid vårstädningen med att bl.a. plocka och flytta sten!

 

Datum för 2015:

16 Maj kl 10.00 Vårstädning av badområdet, medtag redskap

19 Juni Midsommarfirande. kl 11.00 klä midsommarstången. kl 14.30 dans kring midsommarstången OBS! I år blir det lekar efter dansen så ta med picknick-korg och pengar till lotterierna.

11 Juli kl 10.00 Årsmöte på Gerlesborgsskolan.

18 Juli Trivseldag kl 11.00 startar det vid badplatsen med krabbefiske för barnen. Därefter lotterier, tipspromenad, korvgrillning mm.

xx September kl 10.00 - höststädning. Styrelsen återkommer med datum när det är beslutat.

 ***********************************************************************************

 

27 September Höststädning

En strålande fin dag, om än lite blåsig, och fler än någonsin på en höststädning. Ett par nya ansikten sågs, mycket roligt, ryktades om att det blev ett dopp också!
Efter den rekordsnabba inplockningen av möbler och stegar avnjöts fika och bullar som Yvonne och Bengt hade tagit med sig. Trevligt initiativ!

Vi ses till våren!

  

19 Juli 50-års jubileum

Barnfirande

Stor uppslutning och mycket krabb-fiskande barn och ungdomar, fint prisbord. Därutöver var det en kortare tipspromenad och lite boll-övningar. Kvällens auktionsalster visades upp under tiden lotter såldes och den traditionella korvgrillningen avnjöts.
Stort tack till de som anordnat! Vi tackar även alla sponsorer!

Vuxenkväll

En trevlig start kl 18 i Fliset med mingel, lite bubbel och ankar-stämpling. Därefter transport med buss till Folkets Hus i Hamburgsund, här väntade ett fint dukat bord, bilder från förr och ett sånghäfte (som inte användes så mycket). Det var högt i tak och många frivilliga historieberättare och sångare förgyllde grillbufféns inmundigande. Auktionen inbringade fina pengar till föreningen, tack till alla som bjöd. Under kvällen blev det sedan fika med äppelkaka och vaniljsås lagom till att bandet äntrade scenen och vi kunde ta ett par svägom.

Ett par trevliga timmar senare gick bussen hemåt till Fliset igen. Mycket trevligt och lyckat! Stort tack till festkommittén!

12 Juli Årsmöte

Hela 15 st kom på ett trevligt årsmöte, protokoll kommer inom kort upp på hemsidan under "För Medlemmar". En trevlig fikastund i solen följde efteråt.

21 Juni Midsommarfirande

Vi var strax över 10 eldsjälar som samlade blommor och björk och prydde majstången. (Här önskar vi fler händer till nästa år!)

Kl 14.30 på slaget restes midsommarstången traditionellt och efter lite information från ordförande Kerstin om föreningen och det kommande 50-års firandet drog den sedvanliga dansen igång. Även i år ackompanjerade av både dragspel och fiol. Alla var med och det blev återigen två ringar som hoppade grodor och svajade som moster Ingeborg mm mm.
Riktigt trevligt, väl mött nästa år!

31 Maj vårrustning av badplatsen

Dagen började med lite duggregn, men sen blev det stråålande väder och många frivilliga händer gjorde att det gick riktigt fort och blev riktigt fint!

Plast och skräp plockades från strandkanter. Möbler bars ut och ställdes fram och gräsytor rensades och finputsades så det blir jättetrevligt att komma tillbaka och njuta av sommaren.

Stort tack till alla som var där! (25-30 personer)

Vi ser nu fram emot sommaren och årets jubileum 19 juli, (det finns fortfarande biljetter kvar, se länk nedan för kontakt.)

 

Datum för 2014:

31 Maj kl 10.00 Vårstädning av badområdet, medtag redskap

21 Juni Midsommarfirande. kl 11.00 klä midsommarstången. kl 14.30 dans kring midsommarstången.

12 Juli kl 10.00 Årsmöte på Gerlesborgsskolan.

19 Juli Föreningen firar 50 år, kl 11.00 startar det vid badplatsen. kl 18.00 fortsättning för vuxna.

27 September kl 10.00 - höststädning.

 

 ***********************************************************************************

2013:

21 September Höst-städning

Idag var vi ett par tappra som i det fina höstvädert bar in möbler och stegar inför hösten. Lilla röda klubbhuset är återigen "knôkfullt" med ett avancerat pussel innanför dörrarna.

Vill återigen hoppas på en större uppslutning vid nästa tillfälle.

Som avslutning myste vi med nybakade muffins. 
Stort tack till alla!

 

Lördag 21 september kl 10.00 samlas vi för att plocka in möblerna och städa fint inför hösten/vintern.

Ju fler vi är desto fortare och enklare går det.

Välkomna!

 

 20 Juli var vår fina trivseldag, välbesökt och strålande fint väder!

Krabbfiske, Tipspromenad, lotteriringar och en mindre auktion tillsammans med traditionsenlig grillkorv i en mycket trevlig stämning.

 

11 Maj Iordning för vår/sommar

Ett par eldsjälar ställde iordning badplatsen för sommarens begivenheter, fler händer önskas :-)
Stort tack till er som var där!


**

2012

29 September Höst-städning

Idag var vi 9 tappra som trotsade duggregnet och bar in möbler och stegar inför hösten. Lilla röda klubbhuset är "knôkfullt" och allt ligger nu i ett avancerat pussel innanför dörrarna (tänk Tetris).

Stort tack till alla!

Även vägen fick en omgång med grus i hålen som uppstått under sommaren.

Nu är det bara att hänga på låset den 11 maj när allt ska ut igen, välkomna då!

Planera in 29 September - Upptagning av badutrustning

När: kl: 10:00 – 11:30
Badstegar skall tas upp och badplatsen görs iordning för höst och vinter-vila.
Ju fler som kommer desto fortare går det.
Varmt välkommen!

21 Juli 2012 - Trivseldag

Lördagen den 21 juli hölls årets trivseldag. Som vanligt var det krabbfisketävling, bouletävling och poängpromenad. En auktion hölls där fin vrakvedskonst och en tavla auktionerades ut. Vrakvedskonsten skänktes av Thure Gillé och tavlan skänktes av Cecilia Holmgren. Pengarna gick oavkortat till föreningen.

Priser till ovanstående tävlingar skänktes av Woody i Bovall och en del medlemmar. Korv och bröd skänktes som vanligt av ICA Tärnan i Bovall.

Stort tack till styrelsen för nedlagt arbete! Tack till Elena som fixade med poängpromenaden och höll i tävlingar tillsammans med Annika.

Lite bilder från dagen finns här.

Tidplan för 21 Juli Trivseldag för medlemmar

  • kl 10 drar Boulen igång
  • kl 11 Krabbfisketävling
  • kl 12 Tipspromenad

Korvgrillning, Lotterier och Auktion därefter.

Vill du bli medlem under dan så går det också bra!

19 Maj Vårstädning

Tack för stor uppslutning på städdagen, vi fick mycket gjort och det blev riktigt fint!
Kommunen hade redan satt den nya badstegen på plats.

Boka in Lördagen den 19 maj

kl 10.00 är det dags för vårstädning av badplatsen. Ta med verktyg, spadar och krattor.

29 April - 2012 - Sponsorer

Idag har vi premiär på hemsidan för våra sponsorer. Länkar till våra sponsorer ser Ni till höger på alla sidor. De regler vi har satt upp för sponsorer är att sponsorer ska verka inom vårt geografiska område. Just nu har vi fyra sponsorer.

Bovalls Bryggcafé som i år har nya ägare. Det blir spännande att prova deras mat. Sponsrar vår hemsida med pengar.
Gerles i Gerlesborgsskolan. Ganska ny restaurang som ligger nära vår badplats. Blir spännande att prova deras mat i år också. Sponsrar vår hemsida med pengar.
Woody Bygghandel. "Leksaksaffären" för alla gubbar. Här hittar vi allt vi behöver för våra sommarstugor. Sponsrar föreningen med material.
ICA Nära Bovallstrand. Affären där vi köper allt vi behöver för frukosten, lunchen, middagen, grillningen och inte minst agn när vi ska ut och dra makrillar. ICA har i många år sponsrat vår förening med mat och diverse under våra trivseldagar.

Vill just du och ditt företag sponsra vår förening och få din logga på vår hemsida så kontakta oss på [javascript protected email address]. Tänk bara på våra regler, våra sponsorer ska ligga i vårt närområde!

25 Januari - 2012 - Mail

Mailen har tyvärr uppfört sig konstigt och det verkar som om inte alla mail nått fram.

Tills vidare; skicka mail till [javascript protected email address] så vidarebefodrar webadmin mailet till berörd person i styrelsen.

25 Januari  2012 - Årsmöte

Årsmöte 2012 för Långekärrs Fritidsförening är bokat den 14/7 på Gerlesborgsskolan. Ideér, synpunkter eller annat bör vara styrelsen tillhanda i god tid innan mötet.

25 Januari 2012 - Information från vår Ordförande

"Jag har varit i kontakt med kommunen och de har lovat att hjälpa oss med en ny trappa som är lite mindre brant med räcke för våra äldre medlemmar. Vi skall få denna till nästa säsong och kommunen kommer att stå för dessa kostnader och se till att trappan kommer på plats."

 **

2011

1 Oktober 2011 - Städdag

Dålig uppslutning på städdagen i år igen tyvärr. TACK till er som ställde upp!!! Jag har tyvärr inte namnen på er som ställde upp men ett jättetack får Ni iallafall.
Idéer på hur vi ska få upp antalet närvarande denna dag tas tacksamt emot.

/Admin 

4 Augusti 2011 - Vägreparation

Tack familjen Anders Ekdahl som fyllde i grusvägens gropar under torsdagen.
/Elena o Jörgen H

28 Juli 2011 - Mailadress

Mailadresserna namn@lkfritid.se fungerar inte för tillfället. Jag har varit i kontakt med support idag och det ska fixa sig inom 48 timmar. Det finns ett begränsat antal mailadresser så vi kommer att lägga upp mailadresser för alla i styrelsen. Eventuellt kommer några fler att tillkomma beroende på funktionalitet i föreningen. Ex på adresser som är skapade är ordforande@lkfritid.se, kassor@lkfritid.se, webadmin@lkfritid.se. Tanken är att då någon skickar på dessa adresser så kommer vi att vidarebefodra till den person som ska ha mailet. Detta gör det lätt att ändra om det ändras i styrelsen. Adressen webadmin@lkfritid.se kommer att gå till ett flertal personer. Mig, Elena och Tommy. Ska undersöka om det finns något interface så att vi kan skicka från dessa adresser. Återkommer om det.

Kan även meddela att vi nu har haft 99 unika besökare på hemsidan. Snart spränger vi första gränsen :-)

/Anders

28 Juli 2011 - websideadress

Från och med idag fungerar vår nya adress www.lkfritid.se. Den gamla kommer att fortsätta att fungera men länkar vidare till den nya adressen!
/AndersW

Insamling av medlemmars mail-adresser

Hej! Är du medlem i vår förening och vill spara kostnader för föreningen så skicka in din mail-adress.

Med denna hemsida försöker vi att kapa kostnaderna för vår förening. En av de stora kostnaderna är att skicka ut av avier för inbetalning. Skicka ett mail till kassor@lkfritid.se. Märk mailet med "medlemsavgift". Då kommer du att få ett mail istället för en avi då det är dags att betala årsavgiften. Med detta har du sparat föreningen både kostnader och jobb.

Även om du fortfarande vill ha din inbetalning som avi så ser vi tacksamt att du skickar in din mail-adress. Detta för att vi ska kunna meddela just dig när det är något särskilt på gång. Även om du skickar in din mailadress så glöm inte att lägga in din mail-adress även för att få mail-utskick.

23 Juli 2011 - Trivseldag

Lördagen den 23 Juli genomfördes den årliga trivseldagen nere vid Fliseberget. Som vanligt blev det poängpromenad, lottförsäljning, krabbfisketävling, bouletävling och korvgrillning. Bra uppslutning trots att vädret pendlade mellan spöregn och lite sol stundtals.

Janne meddelade att han pratat med Sotenäs trä. Dom kommer att sponsra denna hemsida. Dom sponsrade även med priser till tävlingarna. Stort tack till Sotenäs trä för detta.

ICA Nära i Bovall sponsrade som vanligt med korv och bröd. Stort tack även till dom.

Stort tack till Ture Gille som skänkte det fina konstverket som drog in 750:- till föreningen.

Bouletävlingen

1:a Plats - Janne & Tobbe

2:a Plats - Vivann & Georg

Krabbfisketävlingen

1:a Plats - Sara & Amanda Utterberg 2x15 krabbor

2:a Plats - Filip Wiberg 14 krabbor

3:e Plats - Ebba Fogelin & Jennie Utterberg ?? krabbor

Poängpromenad Vuxna

1:a Plats - Jessica Hjelm 12/12 rätt. Gissade på 93 nubb av 196

2:a Plats - Jacob Wiberg 10/12 rätt. Gissade på 163 nubb av 196

3:e Plats - Lasse Hjelm 10/12 rätt. Gissade på 145 nubb av 196

Poängpromenad Barn

1:a Plats - Linnea & Elena 12/12 rätt. Gissade på 150 nubb av 196

2:a Plats - Sofia Haglund 12/12 rätt. Gissade på 102 nubb av 196

3:e Plats - Ebba Fogelin 12/12 rätt. Gissade på 100 nubb av 196

4:e Plats - Sara Utterberg 12/12 rätt. Gissade på 99 nubb av 196

23 Juli 2011 Trivseldag

Lördagen den 23 juli får ingen missa. Som vanligt blir det poängpromenad för både barn och vuxna, krabbfiske-tävling för barnen och boule-tävling för seniorerna.

Korvgrillning blir det som vanligt.

Kl 11.00 börjar festligheterna! Välkomna!!

/Långekärr Fritidsförening

*************************************************************************************

24 April 2011 Städdag

Som alla andra år hölls en städdag vid fliseberget. Kl 10.00 samlades vi och påbörjade allt arbete. Stegar kontrollerades och sattes på plats. Utemöbler bars fram och skruvades till.

Ett större arbete gjordes även denna gång. Alla brädor på redskapsskjulet togs bort och nya sattes dit. Dessa målades också. Nya dörrar till "dasset" byggdes och hängdes upp.

Hålen som fanns i vägen ner till badet fylldes med grus.

Vrakved och skräp som flutit upp på stranden städades bort.

Buskar och gräs klipptes.

Bra uppslutning av människor! Uppskattningsvis kom ett trettiotal personer!