Tips och roligt!

**Gerlesborg Bottna Svenneby**

Omnämns i detta dokument jag hittade öppet på nätet. Kul läsning. Författare Gustav Öberg.

**Gerlesborgsskolan**

Ingen har väl missat att vi har en av Sveriges bästa konstskolor i vårt område. Bra och nära ställe att besöka en regnig (eller solig) dag.

**KolöGubben**

Kolögubben är alla fiskares nemesis. För att få en god fångst ska man vinka till kolögubben när man åker förbi Kolö. Man ser honom på bergssidan ståendes med sin fiol i handen. Naturen själv har skapat avbilden av honom på bergssidan.

Glöm inte att vinka och tacka kolögubben för god fångst när Ni åker in igen.

**************

**Jätten i Bottna**

Besök gärna jätteklyftan i bergen ovanför Bottna. På vägen upp finns en historia om hur stenarna i klyftan hamnat där.

****************

Har du något som du vill lägga till på denna sida så maila till [javascript protected email address]

**Löprunda 1 "Skredsviksrundan" **

Gillar du att springa? Skredsviksrundan är ett jättebra alternativ för den som vill ha ca 15-20 minuters löppass. Rundan är ca 3,1 km lång och underlaget är asfalt, grus och terräng. Utmanande löpning på både landsväg och terräng. Rundan är beräknad från brevlådorna vid Edits äng. Följ Långekärrsvägen till Skredsviks-skylten. Ta av mot Skredsvik. Följ vägen till vändplatsen. Vid vändplatsen finns en stig som går upp mot bergen. Följ denna stig. Efter några hundra meter kommer man fram till plåtslageriet. Följ grusvägen så är ni tillbaka vid brevlådorna vid Edits Äng.

Rekord: 11 min och 44 sekunder. Rekordet taget för länge sen av Jonny Samuelsson och Anders Wallgren vid samma tillfälle. Att tillägga är att Anders sprang rundan på drygt 19 minuter senast han provade och var halvdöd efteråt.

 **Löprunda 2 "Lilla Rinnarn" **

Fick detta tips inskickat från Eva Malmström Olsson:

Om man utgår från brevlådorna vid Edits äng så springer man först mot Gerlesborg. Vid Gerlesborgsskolan svänger man av vänster upp mot ålderdomshemmet, fortsätter "genom" bondgården. Sedan fortsätter man ner till Långekärrsvägen där man tar vänster och fortsätter tillbaks till Edits äng.

Denna runda är uppmätt till 5,5 km.

Tack för tipset Eva!

**Löprunda 3 "Stora Rinnarn" **

Lite längre än lilla Rinnarn. Går ute på lite mer trafikerad väg. Inte att föredra då bilar kör ganska fort här.

**Löprunda 4 "Milen" **

Denna runda går en bit förbi Bottna och ska enligt uppgifter vara runt en mil lång. Landskapet är det klassiska som är runt vårt område. Från havsutsikt till barrskog, lövskog, vackra landskap och även fornlämningar. Rundan är på asfalt och grus.