Aktuellt

Se styrelsens vinterbrev längre ner på sidan!

Informera gärna nyinflyttade och gäster i Långekärr med omnejd om vår förening.  Alla är välkomna som medlemmar!

Norska medlemmar kan kontakta vår kassör Maria Faleij via langekarrfritid@gmail.com för betalning. 

Vi vill gärna ha e-postadresser till alla medlemmar för att enkelt kunna skicka ut information. Om du vill ha information via e-post så skicka din e-postadress till adressen här ovanför. Om utskick sker till flera medlemmar döljer vi mottagarna så att du inte delar din e-postadress med andra.

Aktiviteter 2023

20/5        Vårstädning av badplatsen. Samling kl. 10.

23/6        Midsommarfirande

15/7        Årsmöte

29/7        Trivseldag

Vinterbrev till medlemmarna i Långekärrs fritidsförening

Äntligen börjar det gå mot ljusare tider och vi kan vissa dagar ana att det kommer en vår. Vintern har för en gång skull varit snörik i perioder och man kan konstatera att trakten är minst lika vacker i vit skrud som under vår och sommar.

Det traditionella juldoppet samlade ett stort antal modiga deltagare, både unga och lite äldre, som utan tvekan slängde sig i böljan den blå! Väldigt trevlig tradition som vi hoppas lever kvar under många år framöver.

Som ni förhoppningsvis redan vet, så är vår hjärtstartare nu permanent placerad nedanför Haglunds hus på höger sida om vägen ned till Fliseberget. Den är tillgänglig hela året alla timmar på dygnet samt registrerad i det nationella hjärtstartar-registret. Återigen stort tack till alla som bidragit med tankar och idéer och med pengar till detta projekt. Under våren och sommaren så kommer nya kurser i hjärt-lungräddning med hjärtstopp att ordnas. Först och främst vill styrelsen att alla intresserade får möjlighet att gå en första omgång. Frågan om att anordna en kortare uppdatering för de som deltog i höstas har ställts, och besked om detta kommer framöver. Vi kommer att publicera datum för dessa kurser på hemsidan och Facebooksida så snart det är klart. Håll utkik där!

En större ombyggnation av vägen mellan ”Skutebacken” och Bellas väg kommer att pågå fram till den 14/4 meddelades av Vägföreningen, vilken innebär att där inte går att passera med bil. Under några veckor kan man inte heller ta sig förbi till fots. Information finns på Långekärrs Fritidsförenings Facebooksida.

Hittills har det varit lugnt på inbrottsfronten, men vi påminner er som önskar ingå i Grannsamverkan att lämna kontaktuppgifter till cissih59@gmail.com.

Långekärrs fritidsförening har efter många år med samma avgift i år höjt denna till 150 kronor. Det är väldigt viktigt för föreningens överlevnad att vi samlar många medlemmar och kassören är tacksam om ni betalar in avgiften så snart som möjligt. Lättast är att använda Swish 123 559 56 40. Betalningen kan också göras genom föreningens bankgiro5353-7460. Märk inbetalningen enbart med mejladress eftersom föreningen skickar ut information den vägen.

Styrelsen vill tacka våra medlemmar som på olika vis engagerar sig i strävan är att underhålla och förbättra vår fina badplats ”Fliseberget” så att den kan vara tillgänglig för alla. Detta sker genom städdagarna på vår och höst, men också vid andra tillfällen. Vi har medlemmar som på eget initiativ fyller igen groparna i vägen, rensar botten så de små kan gå utan att förstöra fötterna, tar bort sly och växter så man kan ligga och sola, bygger sandlåda och fixar toadörren då den gav upp efter alla år. TACK!

Påminner om årets städdag som är lördag 20/5.

En förutsättning för att ha kvar badplatsen är det fina samarbetet med Tanums kommun och dess medarbetare som sköter sophantering och toaletter, tillsyn av säkerhet och den populära pontonbryggan samt finansierar arrendeavgiften till markägarna.

Glädjande är även när ni hör av er med frågor eller förslag, men vi skulle gärna se att fler kommer på årsmötet eller engagerar sig i valberedning och styrelse. Kontakta oss på [javascript protected email address]

2023-01-11

Styrelsen för Långekärrs fritidsförening genom
Cecilia Holmgren, ordförande

Information om byggplanerna vid Andreastorpet finns via följande länk: